ma t/m vr 9.00 tot 17.00 uur

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek lost u periodiek niet af gedurende de looptijd, u betaalt uitsluitend hypotheekrente. Gedurende de gekozen rentevaste periode blijft de maandlast gelijk en deze is lager dan bij andere hypotheekvormen.

Deze hypotheekvorm kent geen verplichting gedurende de looptijd vermogen op te bouwen waarmee u de hypotheek kunt aflossen. In principe lost u het geleende bedrag af wanneer u uw woning verkoopt of tussentijds wanneer u op eigen initiatief het geleende bedrag (in delen) terug betaalt.

Sluit u een aflossingsvrije hypotheek af en had u deze nog niet voor 1 januari 2013? Dan komt u (voor dit deel van de hypotheek) niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek bij de aangifte inkomstenbelasting. Heeft u voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten, dan behoudt u dit fiscale voordeel en bestaat er de mogelijkheid de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker of woning.

Een belangrijke voorwaarde is dat maximaal 50% van de marktwaarde van de woning met deze hypotheekvorm gefinancierd mag worden. Deze waarde wordt bepaald op het moment dat u de hypotheek aangaat. Ook hierbij geldt dat wanneer u reeds een aflossingsvrije hypotheek heeft en dit percentage hoger was op het moment dat u de hypotheek aanging, er de mogelijkheid bestaat dat u dit mag voortzetten in een nieuwe hypotheek.

U kunt een aparte verzekering met overlijdensdekking afsluiten ter aflossing van uw hypotheek bij voortijdig overlijden.

Voordelen van een aflossingsvrije hypotheek:
  • Laagst mogelijke en gelijkblijvende maandlast
  • Maximaal fiscaal voordeel
Nadelen van een aflossingsvrije hypotheek:
  • Geen vermogensopbouw ten behoeve van de aflossing
  • Geen fiscaal voordeel nieuw af te sluiten hypotheek
  • Hoogte maximaal 50% van de marktwaarde van de woning

Bereken uw maximale hypotheek

Weten welk bedrag u maximaal kunt lenen en welke maandlasten u dan heeft?

Het actuele hypotheekrente overzicht

Bekijk wat de hypotheekrente op dit moment doet in onze handige overzichtstool.

Top 5 hypotheekrente aanbieders

Een actueel overzicht van de 5 beste hypotheekrente aanbieders.

Contactgegevens

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 17.00 uur

Overige

AFM vergunning 12040843
KiFid 300.01.4992
Kvk 55183697

Volg ons op Social Media