Uitmuntent - Financieel advies

Wist u dat een hogere hypotheek mogelijk is als energiebesparende maatregelen meegefinancierd worden? Denk aan dakisolatie, energiezuinige kozijnen en deuren of zonneboilers. In 2017 is het hypotheekbedrag dat huiseigenaren van een 'Nul-op-de-meter'-woning extra kunnen lenen € 25.000,-. Nul-op-de-meter betekent dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Er wordt dus niet meer energie verbruikt dan opgewekt. 

Is uw woning ook voorzien van een A++ energielabel? Dan is er zelfs de mogelijkheid om nog eens € 9.000,- extra lenen.” Hoeveel u precies extra kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 Neem contact met ons op

In de nieuwsbrief van 29 maart 2017 werd per abuis het extra te lenen bedrag van € 27.000,- in 2016 gemeld, maar in 2017 is dat € 25.000,-

Voordelen energiezuinig wonen

  • Comfortabel wonen: met een energiezuinig huis zit u er warm bij en heeft u minder kans op problemen, zoals tocht, vocht of zelfs ongedierte.
  • Extra hypotheekmogelijkheden: door energiebesparende maatregelen toe te passen, of een energiezuinige woning te kopen, kunt u een hogere financiering krijgen.
  • Lagere energierekening: door minder energie te verbruiken gaan ook de energie kosten omlaag.
  • Minder CO2-uitstoot: door energiezuinig te wonen, draagt u bij aan een beter milieu.
  • Waardestijging woning: door een hoger energielabel kan de waarde van uw huis stijgen.

Hoe kan ik energiezuinigwonen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om energiezuinig te kunnen wonen. U kunt een energiezuinige of energie neutrale woning kopen, of door een nieuwbouwwoning of bestaande woning energiezuinig te maken. Mogelijkheden zijn onder meer het plaatsen van energiezuinige kozijnen en deuren, isoleren van het huis, door spouwmuur-, dak- en/of vloer-isolatie aan te brengen, plaatsen van ‘dubbel glas’ of HR++ beglazing, installeren van een energiezuinige HR-ketel of het plaatsen van zonnepanelen.

Op www.verbeteruwhuis.nl ziet u wat u allemaal kunt doen om uw woning te verbeteren en energiezuinig te maken. Voordeel van deze website is dat u ook een indicatie ziet van wat u kunt besparen.

Subsidieregelingen

Door middel van subsidieregelingen, voor bijvoorbeeld zonnepanelen, stimuleert de overheid u om energiezuinig te wonen Ook heeft de overheid een speciaal potje, zodat u via een lening uw woning duurzamer kunt maken. Op www.ikinvesteerslim.nl kunt u alles lezen over de Energiebespaarlening.