Uitmuntent - Financieel advies

Het kopen van een huis is een belangrijke stap in uw leven. Er komt ook nogal wat bij kijken. In deze nieuwsbrief geven wij u in 10 stappen inzicht in wat u allemaal kunt verwachten bij het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek.

 1. Oriënterend gesprek met onze adviseur
 2. Op huizenjacht
 3. Een bod uitbrengen en koopcontract tekenen
 4. Een hypotheekadviesgesprek met onze adviseur
 5. Hypotheekofferte
 6. Akkoord met hypotheekofferte
 7. Documenten aanleveren
 8. Goedkeuring hypotheek
 9. Afspraak notaris
 10. Gefeliciteerd, u bent eigenaar van uw droomhuis!
 1. Oriënterend gesprek met onze adviseur

  Voordat u op huizenjacht gaat, is het belangrijk om te weten hoeveel u kunt besteden. Onze adviseurs leggen u in het oriënterende gesprek precies uit wat wij voor u kunnen betekenen. Ook geven wij u informatie over de verschillende hypotheekvorm, welke het beste bij uw wensen en financiële mogelijkheden past en hoe hoog uw hypotheek kan zijn.

  Tijdens de Open Huizen dag, op zaterdag 1 april, zijn wij tussen 10.00 en 15.00 uur geopend. U kunt dan zonder afspraak binnen lopen.

 2. Op huizenjacht

  U weet nu voor welk bedrag u een woning kunt kopen. U kunt nu uw wensenlijstje maken voor uw droomhuis. Extra zaken waar u rekening mee kunt houden bij het selecteren van een woning zijn:

  • De veiligheid van de buurt.
  • Parkeermogelijkheden.
  • Bestemmingsplan.
  • Verbouwmogelijkheden.
  • Duurzaamheid.

  U kunt een zoekopdracht plaatsen bij www.funda.nl, maar u kunt ook uw zoekopdracht uit handen geven aan een aankopend makelaar. Deze gaat dan voor u op zoek naar het huis dat voldoet aan uw wensen.

 3. Een bod uitbrengen en koopcontract tekenen

  Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan kunt u een bod uitbrengen. U kunt er voor kiezen om zelf de onderhandelingen met een verkopend makelaar aan te gaan of dit door een aankopend makelaar te laten doen.

  Als de verkopende partij akkoord is gegaan met uw bod dan stelt de verkoper (of diens makelaar) het koopcontract op. Beide partijen ondertekenen dit koopcontract. Na ondertekening van het koopcontract heeft u drie dagen bedenktijd. Tijdens deze drie dagen mag u alsnog afzien van de koop. Als aan alle voorwaarden is voldaan, is de koop definitief.

  Bedenk goed welke voorwaarden voor u belangrijk zijn om op te laten nemen in het koopcontract. Overleg met uw financieel adviseur over de datum van ontbindende voorwaarden voor financiering en overdracht van de woning. Deze voorwaarden zijn belangrijk in de afwikkeling van uw hypotheekaanvraag. Onze adviseurs denken graag met u mee.

 4. Een hypotheekadviesgesprek met onze adviseur

  Heeft u een koopcontract ondertekend? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk weer een afspraak te maken met een van onze adviseurs om de hypotheek af te sluiten. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw financiële situatie, adviseren wij u over de hypotheek die bij u past, wij nemen de verzekeringen met u door die belangrijk zijn bij het kopen van een huis, of u in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie, of u het huis wilt verbouwen of verbeteren, etc.

  Naar aanleiding van alle besproken zaken en uw wensen stelt uw financieel adviseur een Persoonlijk Financieel Adviesrapport op en vraagt de offertes aan bij de door u gekozen geldverstrekker en verzekeraar(s). Samen met u zorgen wij ervoor dat de aanvraag van uw hypotheek verder geregeld wordt.

 5. Hypotheekofferte

  De geldverstrekker en verzekeraar beoordelen uw aanvraag. Een hypotheek brengt risico’s met zich mee, ook voor de bank. Daarom kijken zij naar uw inkomen, de kenmerken van de woning, uw persoonlijke situatie, etc. Vervolgens maakt de geldverstrekker het renteaanbod op en vragen zij naar aanleiding van hun beoordeling documenten bij u op.

 6. Akkoord met hypotheekofferte

 7. Wij ontvangen het renteaanbod van de geldverstrekker en de polis(sen) van de verzekeraar(s). Wij nemen deze met u door in een persoonlijk gesprek. U weet dan precies welke verplichtingen u aan gaat. Wanneer u alles duidelijk is dan ondertekent u het renteaanbod voor akkoord.

 8. Documenten aanleveren

  In de aanvraag van uw hypotheekofferte geven wij de geldverstrekker de nodige informatie over uw persoonlijke en financiële situatie. Om risico’s te beperken wil de bank documenten ontvangen ter bevestiging van deze informatie. Uw persoonlijke en financiële situatie bepaalt welke documenten nodig zijn. Een overzicht van de benodigde documenten staan in de offerte. Onze adviseurs zorgen er voor dat de bank de gevraagde documenten ontvangt. Wanneer alle documenten zijn ontvangen, beoordeelt de geldverstrekker uw hypotheekaanvraag.

 9. Goedkeuring hypotheek

  Uw hypotheekaanvraag wordt twee keer beoordeeld door de geldverstrekker. Mochten er naar aanleiding van de beoordeling van uw aanvraag vragen worden gesteld dan beantwoorden onze adviseurs die voor u. Ook kan het zijn dat de geldverstrekker ter onderbouwing een document wil ontvangen, deze vragen wij dan bij u op. Wanneer de tweede beoordeling is afgerond dan is de financiering definitief akkoord en kan de koop door gaan.

 10. Afspraak notaris

  De geldverstrekker stuurt de benodigde informatie naar de notaris, waarna de notaris de hypotheekakte en nota van afrekening opmaakt. U ontvangt een concept van deze documenten van de notaris vlak voor de geplande passeerdatum. Wij controleren deze documenten voor u, zodat u ook de laatste stap in uw hypotheekaanvraag kunt nemen zonder zorgen over uw financiële zaken.

 11. Gefeliciteerd, u bent eigenaar van uw droomhuis!

  De notaris regelt de overdracht van de woning en de vestiging van het hypotheekrecht.

  En dan is daar het moment…. U hoort van ons dat u samen met de verkoper een afspraak bij de notaris kunt maken om de koop van uw nieuwe huis af te ronden. Tijdens deze afspraak, dag van passeren genaamd, regelt de notaris de overdracht van het huis, wordt het hypotheekrecht gevestigd, ondertekend u ook de overeenkomst van geldlening, waarin alle details van uw hypotheek staan en ondertekend u eventueel ook een bouwdepotakte, als u een deel van uw hypotheek heeft gereserveerd voor een verbouwing.

  Na het plaatsen van alle handtekening bent u nu de eigenaar van het huis!

  Dit betekent ook dat u vanaf nu de hypotheeklasten en andere bijkomende kosten moet betalen. Denkt u er nog even aan uw voorlopige teruggaaf aan te vragen of te wijzigen bij de Belastingdienst?

Heeft u nog vragen of wilt u een adviesgesprek met ons inplannen? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ook op zaterdag 1 april tussen en 10.00 en 15.00 uur een bezoek aan ons kantoor brengen tijdens de Open Huizen Dag. U kunt dan zonder afspraak binnen lopen.

 Neem contact met ons op